Rundskuet 2020

Rundskue 2020

Som noget helt særligt vil vi i år tilbyde at levere hæfter på folks adresse, hvis de ikke har mulighed for selv at købe.  Det er dog en forudsætning, at man mindst køber 5 hæfter (100 kr). Kontakt Inga på tlf. 26369792.

I 39 år har Sct. Georgs Gilderne i Helsingør solgt Rundskuehæfter for at samle ind til lokale foreninger (herunder spejderne) samt til lokale humanitære organisationer. Alt er baseret på frivilligt arbejde.

Rundskuehæftet koster 20 kr, og sælgende foreninger beholder 10 kr, som kan anvendes til udstyr, aktiviteter mv.

Nogle af vores præmier bliver doneret, andre køber vi til favorabel pris, men hele af overskuddet ved salget går direkte i en etableret fond. Hvert år bliver der således fordelt ca. 200.000 kr til lokale organisationer.

Rundskuehæftet bliver solgt fra Humlebæk/Fredensborg til Helsingør og op langs kysten til og med Gilleleje, og de sælges indtil den 15. juli. Udover de foreninger, der sælger hæfter, sælges hæfterne i mange butikker (se fanen med butikker, der sælger). Som regel hænger der en plakat i butiksdøren eller butiksruden.

Som noget helt særligt vil vi i år tilbyde at levere hæfter på folks adresse.  Det er dog en forudsætning, at man mindst køber 5 hæfter (100 kr). Kontakt Inga på tlf. 26369792.

Udover at hæftet er en lodseddel (med 400 skrabelodder og et lotteri, der trækkes den 20. juli), er der mange gode tilbud i hæftet med rabatter på museumsbesøg og færgen til Sverige (foreløbig er tilbuddet om 2 for 1 til Sverige forlænget til 31. juli). Der er også gratis foredrag ved museums-inspektør Lars Bjørn Madsen, rundvisning i Karmeliterklostret, åbent keramikværksted hos Ida Bjørn mv. Derudover er der 2 konkurrencer og gode tilbud hos de mange lokale annoncører.

Der er bestemt ikke blevet mindre brug for hjælp til det lokale foreningsliv og humanitære organisationer i dette helt specielle år. Det er da også efter mange betænkeligheder, at vi har valgt at få hæfterne på gaden, på trods af Corona og fordi vi tror på - og har fået mange tilkendegivelser af - at vi alle sammen har brug for noget positivt og traditionsrigt netop i år. Man vil ikke møde lige så mange sælgere på ”gader og stræder” som normalt, og vi vil uden tvivl få mindre overskud i år, men det er i orden. Vi kunne ikke lave et Rundskuehæfte uden vores annoncører, sponsorer og sælgere, så vi vil gerne sige mange TAK til alle.

Vi håber, at mange vil hygge sig med hæftet og samtidig være med til at støtte det gode formål.

Mette Høite

Formand for Rundskuet 2020

Lidt om Sct. Georgs Gilderne

Sct. Georgs Gilderne i Danmark – spejderidéen for voksne

Sct. Georgs Gilderne i Danmark (i daglig tale ofte blot “gilderne”) er et mødested og fællesskab for nuværende og tidligere spejdere, hvor man samles under sloganet “Spejderidéen for voksne”. Vi arbejder i fællesskab aktivt med personlig udvikling, støtte til spejderarbejdet og deltagelse i løsning af humanitære og samfundsmæssige opgaver både nationalt og internationalt. Vi er ikke en loge, men en organisation, der har sin rod og inspiration i spejderbevægelsen. Der kan også optages folk, der ikke har været spejdere.

Gildebevægelsen er åben for alle uden hensyn til oprindelse, race eller tro. Sct. Georgs Gilderne tager ikke stilling i partipolitiske anliggender. Derimod forventes det, at medlemmerne tager stilling i samfundsmæssige, etiske og religiøse spørgsmål.

Sct. Georgs Gilderne i Danmark blev stiftet i København den 24. april 1933. Det danske initiativ bredte sig, og indgår i dag i den internationale bevægelse opstået i og udgået fra Danmark. Den internationale sammenslutning hedder International Scout and Guide Fellowship (ISGF) og omfatter nu gilder og medlemmer i mere end 100 lande med over 50.000 medlemmer.

Som noget helt særligt vil vi i år tilbyde at levere hæfter på folks adresse, hvis de ikke har mulighed for selv at købe. Det er dog en forudsætning, at man mindst køber 5 hæfter (100 kr).

Kontakt Inga på tlf. 26369792.

Helsingør By:

Matas, Stengade og Matas Bycentret.

Kvickly, Stjernegade.

Photocare, Torvet.

Borgerkroen.

Bog & Idé.

Designerne, Bjergegade.

Prøvestenscentret:

Kvickly

Matas

Apoteket

Prøvestenens Vinhandel

Espergærde:

Meny

Bog & Idé

Rico Menswear

Hornbæk:

Matas

Flügger Farver

Hornbæk Bageri

Havnekiosken/Ben & Jerry

Annoncører og donorer – kort sagt folk vi skylder STOR TAK (udover naturligvis alle dem, der sælger hæfter)

Stark, Top Tours, Spar Nord, Brødsnedkeren, Klinik for Fodterapi, TSMC, HF Materiel, Hamlet ApS, Gl.Humlebæk Kro, Forsea, Helsingør Bycenter, Skydeselskabet, Aaen & Co, Tikøb Røgeri, Borgerkroen, Petersen Sølv, J. Jensen & Søn, KUTO.dk, Humlebæk Centret, Baagø, Kronborg Marine, Anikis Atelier, Nofoprint, Sydkystens-El, Ida Bjørn Keramik, Marienlyst Hotel, Xl Motor, Meier Installation, Blomsterbutikken, Beskæringskompagniet, PhotoCare, Helsingør Energi & Bad Center, Casper Andersson, Snekkersten Radio, Espergærde Vinhandel, Lynhjems Eftf, Centrum låse, Amici Miei, Berthelsen Pejse, Ivar Jensen Autogummi, Brdr. Petersen´s Maskinfabrik, Kresten Simonsen-Fredensborg Container, Sylvest VVS, Ben & Jerry’s, Sv.Mortensens Eftf, Jobo Bilcenter, Helsingør Dagblad, Helsingør Teater, Menighedsrådet v. Mariæ Kirke/Karmeliterklossteret, M/S Museet for Søfart, Øresundsakvariet, Museerne Helsingør, Museumsinspektør Lars Bjørn Madsen, Nordsjælland Håndbold, Humlebæk Sport, Nybo Planteskole.

Uden dem kunne vi ikke trykke hæftet og hvert år fordele penge til lokale formål.

Rundskuehæftet for 2020 kan ses her: Rundskuehæfte 2020

Opdatering på arrangementer pr. 23. juni 2020

2 for 1 til Sverige er forlænget til 31. juli 2020.

Rundvisning Karmeliterklosteret den 14. juni og 18. juni er AFLYST pga corona. Kontakt os evt for at komme med på en rundvisning senere på året: mette@hoite.dk (evt tlf 21668846)

Det andet foredrag med Lars Bjørn Madsen (Haver i Helsingør) er udsat til senere på året. Kontakt os evt. (inden den 15. august) for at komme med: mette@hoite.dk (evt tlf. 21668846)

Så er trækningslisten for rundskuet 2020 klar.
Den kan ses her: Trækningsliste 2020

Vi siger tak til vores sponsorer og vi ses igen i 2021.

Rundskueudvalget.

Rundskue udvalgets seneste indlæg


Trækningliste Rundskuet 2020

25 jul. 2020

Så er trækningslisten for rundskuet 2020 klar.Den kan ses her: Trækningsliste 2020 Vi siger tak til vores sponsorer og vi ses igen i 2021. Rundskueudvalget.

Rundskuet 2014

3 apr. 2014

Rundskuet blive frigivet d. 2. Maj 2014

Rundskuet 2012

17 mar. 2013

Rundskuet 2012 Fredag den 27. april kommer Sct. Georgs Gilderne – Kronborg Distrikts – rundskuehæfte nr.31 på gaden, og det vil kunne købes helt frem til den 10. juni. Når man i år køber et Rundskuehæfte, så hjælper man Helsingør kommunes UNICEF  projekt med at skaffe penge til de Flydende skoler i Zambia. da Rundskuet […]