Forfatterarkiv: Peter Forsberg-Madsen

Resultatet fra Sct. Georgs Løbet 2013

valhalla logo

Det årlige Sct. Georgs løb for Minier/Mikroer blev afholdt d. 15 september med i alt 224 tilmeldte børn og 42 ledere. Så interessen har været stor i år og selv om vejret ikke rigtigt var med os, meldte blot en patrulje fra.

Vi havde i alt 10 poster på løbet og det forløb næsten som det skulle (en hvis improvision skal der altid til) Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra både post mandskab, leder og børn fra løbet, så det må siges at have været en stor succes.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de der her deltaget i løbet eller hjulpet til på anden måde. Uden jer kunne vi ikke gennemføre et så stort løb.

Tusinde tak for indsatsen og jeg håber alle vil være med igen til næste år.

Det 3 bedste placeringer for hver gruppe er:

Mikro:

  1. Grævlingerne, 1. Helsingør
  2. Ulvene, 1. Helsingør
  3. Hvid Bande, Lorenz Tuxen

Mini:

  1. Bifrost, Store Bjørn Hornbæk
  2. Rødkælken, 1. Helsingør
  3. Harald Blåtand, Hammermølle Gruppen

Hele placeringslisten kan ses her: Resultat 2013
Billeder fra løbet kan ses her: Billeder

Mvh
Peter, Løbsudvalget.

Rundskuet 2012

Rundskuet 2012

Fredag den 27. april kommer Sct. Georgs Gilderne – Kronborg Distrikts – rundskuehæfte nr.31 på gaden, og det vil kunne købes helt frem til den 10. juni.

Unicefby2012
Når man i år køber et Rundskuehæfte, så hjælper man Helsingør kommunes UNICEF  projekt med at skaffe penge til de Flydende skoler i Zambia. da Rundskuet giver 2 kr. for hvert hæfte der bliver solgt til dette formål.

Rundskuehæftet er primært en lodseddel, som indeholder en mængde rigtig gode gevinster. Første præmien er en rejse fra Top Tours til 15.000 kr., og så spænder tilbuddet lige fra en 40” fladskærm, over bærbar PC og digitalkamera til gavekort og billetter til Scandlines til halv pris og til Helsingør Teater. Tilsammen tilbyder vi præmier for næsten 48.000 kr.

Det er også muligt at bruge hæftet til oplevelser rundt omkring i nærområdet. Enkelte af disse er erfaringsmæssigt så populære, at tilstrømningen må reguleres via billetsalg. Det foregår fra Kultur-værftet i Helsingør, lige til højre for indgangsdøren. Mandag den.7. Maj fra kl. 12.-13.
Billetsalget dækker rundvisninger som “Det ukendte Kronborg”, Byvandring i Helsingør samt besøg i Retten i Helsingør.
Til en hel del andre rundvisninger/arrangementer kan man blot dukke op med sit rundskuehæfte. Det gælder f.eks. besøg på LO-skolen, Esrum Møllegård, Esrum Kloster og Karmeliterklosteret, man har også mulighed for at besøge Øresundsakvariet og museerne.

En i forbindelse med Rundskuet er Rundskuemanden. I ugerne fra d. 14. maj til d. 10. juni vil man kunne træffe rundskuemanden m/k på gaderne. Bliver man “antastet” af en gildebror, som beder om at se dit rundskuehæfte, giver han/hun dig fluks 100 kr., hvis du kan fremvise et hæfte.

I år er RUNDSKUETOMBOLAEN flyttet fra sin faste plads ved Nordea og vil i stedet være opstillet ud for Danske Bank på Stengade i uge 22-23.

Kickstart med spejdere.

Som noget nyt i år bliver der en kickstart med spejderne. Lørdag den 28. april kl. 10,00 til kl.13,00. Der vil være en hel del spejdere som vil sælge årets Rundskuehæfte.
Det foregår fra torvet i Helsingør, fra torvet i Hornbæk, samt torvet i Espergærde centeret.

Trækningslisten for 2012 kan downloades her

Sct. Georgs løbet 2012

Pilgrimsrejsen_logo

Resume af Sct. Georgs løbet 30.09.2012 for Mikro/Mini

Et super sjovt løb, hvor vi fik et indblik i middelalderens måder at leve på.

Et stjerneløb ude på Gurredams område, hvor vi mødte internationale spejdere fra andre lande, som havde overnattet derude i forbindelse med et spejderseminar.

Starten på løbet var det hvide telt, hvor spejderne fik en træbrik, hvorpå der var et nr. som derefter skulle findes på kortet, og så af sted til den” dunkle” post, og derefter retur til teltet, når opgaven på posten var løst, for at få en ny.

Spejderne kom godt omkring i både historien, og posterne, hvor de godt garvede gilde-brødre og søstre, både fra Danmark og Sverige tog imod.

Gildebrødere havde gjort meget ud af påklædningen, på de forskellige poster, hos ”mad” søstrene var der gæt en frugt/rodfrugt. I spillebulen, var der en dyster stemning, og så skulle der trilles med uldkugler hen til posten, hvor sko og strømpe skulle af, og foden stikkes i en sort sæk for at finde ud af hvad sækken indeholdt – avhh hvor ulækkert -.

Til søs kom spejderne også, men først skulle ”skibet” bygges. Skyde til måls hvis man kunne ramme kajen igen. Der var tit store dyster oppe på ”lanse” banen midt på ”torvet”, hvor der var mange madboder, hvor der kunne købes for de perler spejderne fik udleveret ved starten på løbet, når alle opgaverne var løst skulle perleringene afleveres til ”rigmanden” så han kunne se hvem der havde flest, og dermed vundet.

Til sidst fik spejderne udleveret gnaveben med brød til. (Stor palaver om hvilket dyr de kom fra – der var mest tale om kylling – den skulle så ud fra benet være ca. 3 meter høj).

Borgmester og Unicef pigerne kom forbi, for at få en check til ”flydende” skoler i Zambia.

En rigtig god dag, med glade unger, solskin og højt humør hele vejen rundt.

Tak til alle der var med til at gøre denne søndag til en god dag.

Reultaterne fra løbet: Placeringer-2012